sâmbătă, 28 noiembrie 2009

ingrijirea unghiilor

Ingrijirea unghiilor este la fel de importanta ca orice alt demers pentru intretinerea corporala. Daca unghiile vorbesc despre starea ta generala de sanatate, aspectul lor neingrijit spune cate ceva despre stilul tau de viata.
Uite o serie de poze de modele de unghii false care sa te inspire in alegere. Ca sa ai cele mai cool unghii trebuie sa fii inspirata. Poate pozele de mai jos te vor ajuta.



1. Unghiile cresc 1mm saptamanal
2. Procesul de regenerare a unei unghii pierdute complet dureaza 6 luni
3. Cele mai lungi unghii descoperite vreodata (cca.122 cm) apartin unui barbat indian
4. Aproximativ 45% dintre barbati isi rod unghiile
5. Procesul cresterii unghiilor poate fi incetinit din pricina unor boli si accelerat, ca urmare a stresului sau a cresterii temperaturii atmosferice
6. Obiceiurile alimentare influenteaza sanatatea unghiilor – pentru fortificarea acestora, hrana trebuie sa contina calciu, fier si zinc
7. Micile pete albe, care apar periodic pe unghii, nu sunt semne ale lipsei de calciu, ci se datoreaza mai multor tipuri de impact cu diverse obiecte.
8. Sapunurile dure, din punct de vedere al continutului chimic, si detergentii usuca unghiile, cauzand, in timp, exfolierea si ruperea lor.
Ce mai poti face cand ti se rupe o unghie? Cel mai simplu este sa mergi la salon, unde manichiurista va reusi sa ti-o “repare”, aplicand matase naturala, taiata in forma unghiei, lipita pe fata acesteia cu ajutorul unui adeziv special. E nevoie si de un lac protector.
Unghiile false
Lungi, stralucitoare si foarte fine, pot fi de doua feluri: simple sau cu protectie de gel, portelan sau matase naturala. Daca alegi sa iti pui unghii simple, acestea au sansa de a rezista timp de trei saptamani, in timp ce acelea cu protectie isi pastreaza forma si culoarea aproape trei luni. Partea buna este ca unghiile naturale cresc sanatos sub cele false. Nici aplicarea si nici inlaturarea lor nu trebuie incercate acasa, deoarece ai toate sansele sa le “montezi” nepotrivit. Dizolvarea unghiilor se face intr-o solutie speciala care le transforma intr-o substanta gelatinoasa.
Unghiile se reconstruiesc cu gel, se face o manichiura french si apoi aplicam modele de picturi pe unghii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu