marți, 20 octombrie 2009

Manichiura french este si va ramane reteta elegantei cand vine vorba de aspectul mainilor. Cu un french ingrijit vei face o impresie buna si la intalnire de afaceri dar si la un cocktail. Daca ai la dispozitie ceva timp, poti realiza chiar si acasa o manichiura french cu aspect profi. Trebuie sa te inarmezi cu putina rabdare.


Dupa ce unghiile au fost taiate si le-ai dat o forma patrata, poti sa treci la urmatoarea operatiune: pilirea lor.
Unghiile se pilesc inainte de inmuierea in apa si in niciodata dupa.
Este foarte important sa executi corect aceasta operatiune. Unghiile se pilesc perpendicular pe unghie si intr-o singura directie, respectiv de la stanga la dreapta (foto 1).


Acum, dupa ce au fost astfel pregatite, unghiile se inmoaie in apa calduta, cu putin sapun lichid dizolvat, timp de 10 minute.(foto 2).
Aceasta etapa este absolut necesara pentru indepartarea cuticulelor. Dupa ce a trecut timpul necesar, unghiile se scot si se usuca cu un prosop. 




Manichiura moderna nu mai apeleaza la taierea cuticulelor.
Ca alternativa ai la dispozitie, tehnica impingerii cuticulelor cu un betisor de portocal sau chiar cu un betisor invaluit cu vata.
Daca veti folosi in mod regulat acest truc vei observa, in scurt timp, ca nu mai arata atat de inestetic. (foto 3).

Inainte de aplicarea ojei, nu uita sa protejezi unghia cu un lac de unghii baza.
Daca nu ai foarte multa precizie, in aplicarea lacului alb de unghii, lipeste deasupra portiunii, unde urmeaza sa fie aplicat lacul alb, o banda adeziva.
Multe din seturile de manichiura french, disponibile pe piata, pun la dispozitie acest accesoriu. In cazul in care acesta lipseste din trusa il poti inlocui cu o fasie de scotch. (foto 4)


Dupa ce ati separat portiunea alba, de restul unghiei coloreaz-o cu grija cu un lac alb si mat.
La final, nu mai ramane decat sa aplici un strat uniform de oja pastelat colorat, si usor transparent. Ai de ales intre culori, pasteluri cu tenta de alb, roz sau bej.
Pentru stralucire si rezistenta poti completa manichiura, adaugand, la sfarsit, un lac transparent protector. In doar 30 de minute unghiile tale arata sic si elegant. (foto 5)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu