marți, 20 octombrie 2009

SFATURI UTILE

Pentru intarirea unghiilor foloseste din cand in cand ulei de masline caldut pentru a le inmuia, sau da-le cu suc de lamaie.
Pentru unghii tari si sanatoase mananca mai multe cereale si lapte!
Nu folosi oja daca nu ai unghii ingrjite!
Daca porti bijuterii inele din argint sau aur alb, opteaza pentru o oja in culori vii! Arata foarte bine.
Alege culoarea ojei in functie de culoarea pielii tale.
Daca ai pielea deschisa la culoare opteaza pentru un roz pal, daca esti bruneta, un rosu cald este recomandat .
Pentru a indeparta lacul de unghii fara a atinge cuticulele, inmoaie un betisor de urechi in dizolvant
Dizolvantul de unghii care contine acetona va sterge mai repede lacul de pe unghii, dar va deshidrata cuticulele.
Dizolvantul fara acetona sterge lacul mult mai greu, dar usuca mai putin unghiile si cuticulele
Dizolvantul sub forma de gel are grija sanatatea unghiilor avand insa dezavantajul de a indeparta cu greu lacul de pe unghii.
Cel mai recomandat este sa folosesti un dizolvant pe baza de acetona care sa contina ulei de lavanda sau aloe vera pentru hidratare si pentru atenuarea mirosului puternic.
Frumusetea mainilor este la fel de importanta ca si frumusetea chipului, iar manichiura ta spune mai multe despre tine decat ai vrea sa recunosti.
Protejeaza-le mereu cu un strat de lac protector.
Acesta ajuta la stoparea exfolierii si, in plus, in cazul in care faci curatenie, speli vase sau tii mainile in detergent, lacul protector ajuta la mentinerea sanatatiii lor. Lasa-le sa mai respire. Cam 3- 5 zile / luna lasa-ti unghiile sa respire. Nu le da cu oja, lac etc., altfel ele isi vor pierde culoarea natural ingalbenindu-se iar cu timpul si luciul.
Evita unghiile false! Chiar daca frumusetea lor tenteaza, evita-le! Peste 1 luna de zile tragi pentru a-ti reface unghiile dupa o perioada in care ai purtat unghii false. Se schimba pana si culoarea acestora si in plus risti sa capete anumite pete rosiatice.Foloseste creme pe baza de silicon.
Asta mai ales daca te speli foarte des pe maini; pe langa faptul ca iti protejezi mainile, iti protejezi si unghiile.Fa-ti timp pentru manichiura
Este important sa ai unghii si maini ingrijite; fie ca sunt lungi si ingrijite sau scurte si curate. Orice persoana cu care te intalnesti va da atentie mainilor tale. Saptamanal taie-le, pileste-le si aplica un lac protector.Foloseste manusi!
Atunci cand faci curatenie sau folosesti substante puternice este bine sa porti manusi protectoare; pielea mainilor si unghiile sunt destul de sensibile.
Atentie la dizolvant!Este bine sa optezi pentru un dizolvant de calitate, iar apoi sa aplici pe unghii o crema hidratanta.Hraneste-ti unghiile!
Nu uita ca pentru a avea unghii frumoase trebuie sa consumi multa apa, fructe si legume crude (contin enzime), morcovi in special, iar ca vitamine se recomanda: zinc, vitamina A, B complex si calciu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu